Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009


Τύμπανα Πολέμου



Άρχισαν πάλι να ηχούν τα τύμπανα του πολέμου.

Η 6η Δεκεμβρίου πλησιάζει και όλα τα ξεφτέρια μας δουλεύουν με κοινό στόχο να γίνει πάλι η Αθήνα κόλαση.

Όλοι κινούνται μέσα σ’ ένα πνεύμα υποκρισίας, πονηριάς και ανοησίας, σκηνοθετώντας μια παράσταση που την έχουμε ξαναδεί άπειρες φορές. Ψοφάνε οι εργατοπατέρες μας και οι κάθε λογής πολιτικάντηδες να κατασκευάζουν «επέτειους» και τώρα είναι μέσα στην καλή χαρά, που τους προσφέρεται άλλη μια, για να την εκμεταλλευθούν πολιτικά και ν’ ακουστεί πάλι το ονοματάκι τους.

Η 6η Δεκεμβρίου είναι ημέρα μνημόσυνου για ένα αδικοχαμένο παιδί και όχι πολιτικό εργαλείο.

Οι μόνοι που έχουν όλο το δίκιο να φωνάζουν - και καλά κάνουν - είναι οι νέοι με την επαναστατικότητα που οφείλει να τους διακρίνει για να τους διαχωρίζει από τη μούχλα του κατεστημένου. Το συναίσθημα είναι μαζί τους, αρκεί να μην είναι δόλια υποκινούμενοι.

Το θέμα είναι η συμπεριφορά των πολιτικάντηδων. Ορίστε πως προετοιμάζουν μια κατάσταση...

Οι επαγγελματίες:
ΑΔΕΔΥ.Στάση εργασίας για την επέτειο του θανάτου του Αλ. Γρηγορόπουλου.
Παναττική στάση εργασίας κηρύσσει τη Δευτέρα 7/12, από τις 12:00 ως τη λήξη του ωραρίου, η ΑΔΕΔΥ προκειμένου να διευκολύνει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

ΟΛΜΕ.Τρίωρη στάση εργασίας και συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα γίνει τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ.

Ο προστάτης:
Τη δέσμευσή του να μην επαναληφθούν τα βίαια επεισόδια του περασμένου Δεκέμβρη, την ημέρα της συμπλήρωσης ενός έτους από το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, εξέφρασε σε συνέντευξή του στο Reuters o υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης.
«Αστυνομικά μέτρα θα ληφθούν με σεβασμό στους διαδηλωτές ώστε να διαδηλώσουν ελεύθερα αλλά και να προστατευθούν περιουσίες και ζωές».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης παρατήρησε ωστόσο ότι «η Ελλάδα είναι παρόλα αυτά μία ασφαλής χώρα, με ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας στην Ευρώπη», χαρακτηρίζοντας τα επεισόδια του περασμένου χρόνου «μεμονωμένο γεγονός».

Τώρα μας δουλεύει κανονικά ο τύπος;
Σε ποιόν πλανήτη κατοικείς ρε μεγάλε;;;

Ένα απλό test: Πηγαίνεις σε δέκα περίπτερα στο κέντρο, ακουμπάς στο έδαφος δίπλα στο πόδι σου ένα τσαντάκι χειρός και αγοράζεις τσίχλες. Αφού καταγράψεις πόσες φορές δεν έπιασες αέρα όταν πήγες να το ξαναπάρεις σε 30 δεύτερα, ίσως αντιληφθείς τις συνθήκες, στις οποίες ζει ο πολίτης που δε διαθέτει security. Γύρνα μετά από την κοσμάρα σου να μας μιλήσεις για ποσοστά.

«Αν και τα φαινόμενα βίας από αντιεξουσιαστές είναι συνηθισμένα στην Ελλάδα», πρόσθεσε ο υπουργός, «το ιδεολογικό υπόβαθρο απουσιάζει πλέον από τις νέες οργανώσεις».


Φροντίσατε εσείς να τους το δώσετε το υπόβαθρο 35 ολόκληρα χρόνια "δημοκρατίας"! Έννοια σου και ξέρουν αυτοί να δημιουργούν υπόβαθρο από μόνοι τους. Οι πιτσιρικάδες είναι το μοναδικό υγιές τμήμα της κοινωνίας, να το θυμάστε καλά αυτό!

«Αυτό είναι το εξαιρετικά ανησυχητικό ζήτημα το οποίο συμβαίνει στη χώρα μας», υπογράμμισε και κατέληξε: «Yπάρχουν ομάδες οι οποίες βάζουν βόμβες, πυροβολούν αθώους ανθρώπους, αστυνομικούς...Έχουμε να κάνουμε με ένα πάρα πολύ επικίνδυνο φαινόμενο, πρόκειται για ένα μείγμα μεταξύ ποινικών και αντιεξουσιαστών ή ενόπλων».

Για το μείγμα έχει δίκιο, δυστυχώς, αλλά μη θέλουμε να βάζουμε στο ίδιο καλάθι τους αντιεξουσιαστές με τους ποινικούς
, που πάλι θα βρουν ευκαιρία να βγάλουν την κόπρο που περιέχει το κεφάλι τους.

Ο τσαμπουκάς: (το DNA βλέπετε…)
Θ. Πάγκαλος: «Δεν θα ανεχθούμε την ανομία και τις καταστροφές».

Αποφασίζομεν και διατάσσομεν απάθειαν!

Η αλεπού:
ΣΥΡΙΖΑ: Στήριξη των κινητοποιήσεων της 6ης Δεκεμβρίου.
Τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο της Κυριακής με αφορμή την πρώτη επέτειο από το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Υποστηρίζει επίσης την πανεκπαιδευτική κινητοποίηση της Δευτέρας, καθώς –όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «στηρίζει τους αγώνες των νέων γιατί οι νέοι έχουν δίκιο».

Σπάστε τα εσείς να δικαιωθούμε εμείς…

Ο λύκος: (στην αναμπουμπούλα χαίρεται)
Γ. Καρατζαφέρης: «Να είστε έτοιμοι για πόλεμο την Κυριακή!» Όπως είπε ο κ. Καρατζαφέρης επικαλούμενος δημοσιεύματα του Τύπου, «έρχονται στρατοί ολόκληροι από πολλές χώρες και είναι καλά εξοπλισμένοι... Ξέρει η ελληνική πολιτεία ποιος χρηματοδοτεί αυτή την κατάσταση;».

Ξέέέρει… ξέρει…

Ο λεβεντο…παπούλης:
Κ. Παπούλιας: «Ελπίζω η μνήμη του Αλέξη να τιμηθεί ειρηνικά».

Μη τσαλακωθεί και κανένας…

Η αρκούδα: (σε μόνιμη νάρκη)
ΚΚΕ: Θα διαδηλώσουν ...ετεροχρονισμένα την Πέμπτη.

Να 'χουμε να λέμε...

Το παγώνι:
Ν.Δ.:...
«... ... ...»

Ποιά Ν.Δ. ;;;

Ο επαγγελματίας «συμπαθητικός»:
Γ. Παπανδρέου: Μήνυμα κατά της βίας ενόψει της 6ης Δεκεμβρίου.
Μήνυμα κατά της βίας έστειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη διάρκεια του σημερινού υπουργικού συμβουλίου.

«Είμαστε ενάντια στη βία. Η βία αναπαράγει τα προβλήματα. Πρέπει να διαφυλάξουμε την Αθήνα αλλά και τους θεσμούς της δημοκρατίας. Να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα κατά της βίας. Ένα μήνυμα κοινωνικής ευθύνης. Ότι η ελευθερία και η ασφάλεια συμβαδίζουν. Καταλαβαίνουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι. Καταλαβαίνουμε τους λόγους που κάνουν πολλά παιδιά να νιώθουν αδιέξοδα. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για τη νέα γενιά. Τα προβλήματα της νέας γενιάς θα είναι στο επίκεντρο της κοινωνικής διαβούλευσης

…«Μήνυμα κοινωνικής ευθύνης»… «κοινωνική διαβούλευση»…

Καραμέλες… Λόγια στερεότυπα…

Τι να σεβαστούν τα νέα παιδιά; Ποιος τους δίδαξε το σεβασμό; Ποιος τους έδωσε ένα στοιχειώδες δείγμα;

Και οι πιτσιρικάδες, που δεν είχαν την ευκαιρία να παίξουν στα χώματα, στο δρόμο, στις αλάνες, όπως γινόταν κάποτε, να πηδάνε τις φωτιές του Αη Γιαννιού του Ριγανά και να γουστάρουν…

Θα βγουν να παίξουν ένα παρόμοιο παιχνίδι...

Να προσέχετε αγόρια μου…

Έχει λύκους εκεί έξω…