Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009


Παραβιάσεις εναέριου χώρου

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας, τα τουρκικά αεροσκάφη παραβιάζουν σε μόνιμη βάση τον ελληνικό εναέριο χώρο στα νησιά Σαμοθράκη, Λήμνος, Σκύρος, Καλόγεροι, Ανδρος, Κάρπαθος.

Όλες οι παραβιάσεις περιλαμβάνουν απαραίτητα τα νησιά Καλόγεροι. Η προτίμηση στα συγκεκριμένα αυτά νησιά δεν είναι τυχαία.

Τα νησιά αυτά καθορίζουν επακριβώς την οριογραμμή των διεκδικήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο, δηλαδή τον 25ο μεσημβρινό, που αποτελεί το μέσον του Αιγαίου και αναφέρεται ρητά στην τουρκική ΝΟΤΑΜ 714 του 1974, η οποία βρίσκεται ακόμη σε πλήρη ισχύ, παρά τις "προσεγγίσεις", "φιλίες" και "συνεργασίες" κ.λπ. των ελληνικών κυβερνήσεων.
Έτσι, η Τουρκία παραμένει σταθερή στον στόχο της να νομιμοποιήσει τα τετελεσμένα στο Αιγαίο.
Διευκολύνεται βέβαια απο το γεγονός ότι οι ελληνικές θέσεις περιορίζονται σε αντιδράσεις ρουτίνας στον αέρα, στο δε διπλωματικό πεδίο δεν υπάρχει ελληνική αντίδραση σε διεθνείς οργανισμούς.

Απο το site του ΓΕΕΘΑ: ( http://www.geetha.mil.gr/index.asp?a_id=2735)

Παραβάσεις - Παραβιάσεις
Εναέριος Χώρος

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ (ΕΕΧ) - ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (ΚΕK) ΤΟΥ ICAO


Στοιχεία 2009

Τα Ίμια χάθηκαν...

Το διάστημα 1974-2006 έχασαν τη ζωή τους 115 Έλληνες πιλότοι και συνετρίβησαν 197 μαχητικά. Το κόστος σε καύσιμα και αγορές αεροσκαφών φτάνει τα 14,5 δις ευρώ.

Καμία κυβέρνηση δεν μας εξήγησε ποτέ γιατί δεν αντιδρούμε.

Καμία φυλλάδα δεν διατύπωσε ποτέ υποψία για ύπαρξη μυστικών συμφωνιών.

Οι θέσεις του Γιωργάκη όταν ήταν υπουργός εξωτερικών το 2002:

Στις 23/11/2002, ο Γ. Παπανδρέου δήλωνε στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Πράγα:

«Αγωνιζόμαστε για εσάς. (σ.σ. : Για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.). Προσπαθούμε να πείσουμε Γερμανία, Γαλλία. Η Γερμανία είναι δύσκολη περίπτωση. Αγωνιζόμαστε να πάρουμε ημερομηνία στην Κοπεγχάγη. Υπάρχουν όμως μερικά προβλήματα. Δεν σκέφτονται όλοι σαν εμάς. Ειδικά η Γερμανία είναι κάθετα αντίθετη. Η Γαλλία το ίδιο. Είναι πολύ σημαντικό να πειστεί η Γερμανία. Αν πειστεί αυτό θα γίνει εφικτό».

Για να δούμε, τώρα που έγινε και πρωθυπουργός, θα τα καταφέρει άραγε;